Άρθρα

Η μόδα του septum

Η μόδα του septum | berlintattoo

Η μόδα του septum

Το septum ήταν αναμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες τάσεις τα τελευταία χρόνια στο piercing. Και παρά το γεγονός ότι έχουν προστεθεί νέα trends – το 2019 είναι η χρονιά του αυτιού – το septum παραμένει επίκαιρο. Πολλοί είναι οι celebrities που μπήκαν στη διαδικασία να το κάνουν, δίνοντας έμπνευση στους θαυμαστές τους ενώ δεν έλειψε από το look των fashionistas.

Υπήρχε μία εποχή που το septum ήταν διαδεδομένο μόνο στην goth και punk σκηνή. Όμως πλέον έχει κατακτήσει το street style και έχει γίνει το απόλυτο fashion item των τολμηρών κοριτσιών. Το septum είναι το σκουλαρίκι που στολίζει το κάτω μέρος της μύτης, δίνοντας μία πιο παιχνιδιάρικη και συχνά rock/grunge διάθεση σε όλο το στυλ.

 

Τι είναι ακριβώς το septum

Πρόκειται για piercing που περνάει από το ρινικό διάφραγμα, το κομμάτι ανάμεσα στα ρουθούνια. Η βελόνα περνά από το λεπτό κομμάτι της σάρκας προς το μπροστινό μέρος της μύτης και στη συνέχεια κοσμείται με κρεμαστό σκουλαρίκι. Όπως όλα τα τρυπήματα, έτσι και αυτό, πονάει. Ένας καλός piercer όμως ξέρει ότι πρέπει να τρυπήσει το πιο μαλακό σημείο στο κέντρο, ανάμεσα στα ρουθούνια.

 

Η επούλωση

To πιο επίπονο μέρος της επούλωσης ολοκληρώνεται περίπου σε 1-3 εβδομάδες. Το τρυπημένο διάφραγμα, χρειάζεται περίπου 6 έως 8 μήνες για να θεραπευτεί τελείως. Μπορείς να αλλάξεις κόσμημα σε 6 έως 8 εβδομάδες, εφόσον είναι καλά θεραπευμένο το piercing. Θα πρέπει όμως να προσπαθήσεις να το αφήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο.

Όπως και με όλα τα τρυπήματα, έτσι και το septum καλό είναι να το αφήσεις στην ησυχία του και να το καθαρίζεις καθημερινά με αλατόνερο. Ένα καλό κόλπο είναι να βουτήξεις την άκρη της μύτης σου αλατισμένο νερό.

 

Αν δεν είσαι σίγουρη για το septum, μπορείς να δοκιμάσεις πρώτα ένα ψεύτικο σκουλαρίκι – χωρίς να χρειαστεί να μπεις στη διαδικασία του τρυπήματος. Αν σου αρέσει αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη, δεν έχεις παρά να το τολμήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ