Άρθρα

Τατουάζ για αρχάριους: Τι πρέπει να γνωρίζεις

Τατουάζ για αρχάριους. Τι πρέπει να γνωρίζεις | berlintattoo

Οι πρώτες εμπειρίες μένουν πάντα αξέχαστες και το ίδιο ισχύει για το πρώτο σου τατουάζ. Στο Berlin Tattoo υπηρετούμε πιστά την τέχνη του τατουάζ και ένα κομμάτι της δουλειάς είναι η σωστή ενημέρωση. Το tattoo είναι μία πολύ όμορφη διαδικασία, καθώς αφιερώνεις χρόνο για να κάνεις κάτι για σένα που θα το έχεις για πάντα. Πριν μπεις όμως στη διαδικασία να «χτυπήσεις» το πρώτο σου tattoo, καλό είναι να αφιερώσεις κάποιο χρόνο για να σκεφτείς τα παρακάτω:

 • Μην παίρνεις βιαστικές αποφάσεις

  Καλό είναι να σκεφτείς πολύ καλά το σχέδιο που θέλεις να κάνεις πριν καθίσεις στην καρέκλα. Ένα όμορφο σχέδιο θα σου φέρνει παντοτινή χαρά, αλλά καλύτερα να είσαι απόλυτα σίγουρος πριν «χτυπήσεις» το όνομα κάποιου πάνω σου.

 • Κάνε την έρευνά σου

  Ρώτα τους φίλους που έχουν ήδη τατουάζ, ποιους tattoo artists εμπιστεύονται ή μελέτησε τους λογαριασμούς διάφορων tattoo artists στο Instagram για να βρεις το στυλ που ψάχνεις.

 • Βεβαιώσου ότι τόσο ο καλλιτέχνης όσο και το στούντιο έχουν την ασφάλεια ως βασική προτεραιότητα

  Θα πρέπει να ρίξεις μία καλή ματιά στις εγκαταστάσεις. Θέλεις ένα μέρος που να ακολουθεί τους κανόνες υγιεινής, όπου ο tattoo artist ξετυλίγει νέες βελόνες μιας χρήσης μπροστά σου και προετοιμάζει φρέσκο μελάνι που δεν έχει χρησιμοποιηθεί πριν. Θυμήσου, ένα νέο τατουάζ είναι ουσιαστικά μια πολύ όμορφη ανοιχτή πληγή.

 • Προετοιμάσου πριν από το ραντεβού

  Πάντα υπάρχει ένα μικρό άγχος πριν από το πρώτο τατουάζ γιατί δεν ξέρεις τι ακριβώς να περιμένεις. Φρόντισε να κοιμηθείς καλά το προηγούμενο βράδυ και να πας στο ραντεβού έχοντας φάει ένα ελαφρύ γεύμα.

 • Ναι, θα πονέσει αλλά η ανοχή που έχει ο καθένας στον πόνο είναι διαφορετική

  Υπάρχουν όμως κάποιοι γενικοί κανόνες.

  – Το τατουάζ που γίνεται απευθείας πάνω από τα οστά τείνει να είναι πιο επίπονο.

  – Tα πλευρά, το κάτω μέρος του βραχίονα και το εσωτερικό των μηρών, θεωρούνται ευαίσθητα σημεία.

 • Να είσαι έτοιμος να αφιερώσεις χρόνο στην περιποίησή του.

  Η επούλωση ενός νέου τατουάζ διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες. Από τη στιγμή που φεύγεις από την καρέκλα του tattoo artists μέχρι να θεραπευτεί πλήρως, το καινούργιο αυτό έργο τέχνης του δέρματος είναι μια ανοιχτή πληγή που θα πρέπει να προσέχεις πολύ. Άκου με προσοχή τις οδηγίες του tattoo artist για τη μετέπειτα φροντίδα και ακολούθησε αυστηρά τους κανόνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ