Άρθρα

Πώς να περιποιείσαι σωστά τα τατουάζ σου

Πώς να περιποιείσαι σωστά τα τατουάζ σου | berlintattoo

Το σχέδιο που είχες εδώ και μήνες στο μυαλό σου έχει γίνει πλέον πραγματικότητα και στο δέρμα σου βρίσκεται ένα καινούργιο τατουάζ. Πώς φροντίζεις όμως το τατουάζ σου ώστε να επουλωθεί σωστά, να αποφύγεις τυχόν μολύνσεις ή ερεθισμούς και να διατηρήσεις ένα όμορφο αποτέλεσμα;

 

 • Ακολούθησε τις συμβουλές του tattoo artist σου

  Οι συμβουλές για τη μετέπειτα φροντίδα του τατουάζ ίσως διαφέρουν από στούντιο στο στούντιο και μερικές φορές ακόμα και οι καλλιτέχνες στο ίδιο studio tattoo, έχουν διαφορετικές ιδέες για το τι θεραπεύει καλύτερα. Άκου τις οδηγίες που σου δίνει ο tattoo artist σου – οι περισσότεροι έχουν ένα φυλλάδιο με τις συμβουλές τους τυπωμένες, το οποίο λαμβάνεις φεύγοντας.

 • Ξέπλυνε απαλά το τατουάζ μετά από λίγες ώρες

  Η πλειοψηφία των tattoo artists θα σου πουν να αφήσεις την κάλυψη του τατουάζ για τις πρώτες 2-5 ώρες, στη συνέχεια να την αφαιρέσετε προσεκτικά και να το πλύνεις απαλά με χλιαρό νερό και ήπιο υγρό σαπούνι.

 • Εφάρμοσε ένα λεπτό στρώμα κρέμας χωρίς άρωμα

  Στη συνέχεια, θα πρέπει να εφαρμόσεις ένα λεπτό στρώμα μίας κρέμας χωρίς άρωμα, όπως η Bepanthen (κρέμα για το μωρό) – ο καλλιτέχνης θα σου πει ποια προτείνει. Γενικά, τα στούντιο συμβουλεύουν να επαναλάβεις τη διαδικασία καθαρισμού 3-5 φορές την ημέρα.

 • Κρατήστε το τατουάζ καθαρό και στεγνό

  Κράτησε το τατουάζ καθαρό και στεγνό και απόφυγε να το μουσκεύεις στο νερό για τουλάχιστον ένα μήνα (το ντους είναι εντάξει, το αφρόλουτρο όχι). Επίσης, πρόσεχε την τριβή με τα ρούχα σου.

 • Απόφυγε την άμεση έκθεση στον ήλιο

  Τα θεραπευμένα τατουάζ, ειδικά τα χρωματιστά, μπορούν να εξασθενίσουν στον ήλιο – οπότε όταν είναι εντελώς θεραπευμένο, βεβαιώσου ότι είναι καλυμμένο με μια κρέμα ένα υψηλό δείκτη SPF, αν πρόκειται να εκτεθεί στον ήλιο.

 • Να είσαι υπομονετικός με το χρόνο επούλωσης

  Οι χρόνοι επούλωσης εξαρτώνται από το πόσο καλά επουλώνεται το τατουάζ και το μέγεθος του σχεδίου. Ο χρόνος κυμαίνεται περίπου από μία εβδομάδα για τα απλά, γραμμικά σχέδια μέχρι μερικούς μήνες για σύνθετα, μεγαλύτερα σχέδια. Συνέχισε να ακολουθείς τις οδηγίες φροντίδας για όσο διάστημα σου υπέδειξε ο tattoo artist και βεβαιώσου ότι διατηρείς ενυδατωμένο και καθαρό το τατουάζ για μερικούς μήνες μετά από τον σχεδιασμό του.

 • Μην το ξύνεις

 • Καθώς το τατουάζ επουλώνεται μπορεί να ξεφλουδίζει ελαφρά ή να σου προκαλέσει κνησμό.

  Απόφυγε να το ξύσεις ή να τραβήξεις τυχόν πετσάκια. Τα εν λόγω συμπτώματα θα πρέπει να διαρκέσουν μόνο για τις πρώτες εβδομάδες. Αν η έντονη φαγούρα δεν υποχωρήσει ή το τατουάζ αιμορραγεί, καλό θα είναι να επικοινωνήσεις με τον tattoo artist και να ζητήσεις τη συμβουλή γιατρού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ