Άρθρα

Έχεις τατουάζ; Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που σου κάνουν

Έχεις τατουάζ; Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που σου κάνουν | Berlintattoo

Όσο περισσότερα τατουάζ έχει πάνω του κάποιος, τόσο αυξάνονται και οι ερωτήσεις που δέχεται από τους γύρω του. Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, το πιο πιθανό είναι να έχεις γίνει κι εσύ στόχος αποριών αλλά και περίεργων ερωτήσεων. Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες που θα ακούσεις

 • Πόνεσε;

  Κάθε φορά που κάποιος σε «χτυπάει» επανειλημμένα με μια βελόνα, νιώθεις κάπως άβολα. Το τατουάζ γίνεται με βελόνα που στη συνέχεια γεμίζει με μελάνι το διάτρητο σημείο, και σίγουρα η διαδικασία μπορεί να σε πονέσει. Ο πόνος όμως σχετίζεται με τα σημεία και τις αντοχές που έχει ο κάθε άνθρωπος σε αυτόν. Για παράδειγμα, ένα τατουάζ στα πλευρά μπορεί να πονέσει περισσότερο από ένα τατουάζ στο πλαϊνό μέρος του χεριού. Φυσικά, με τη σωστή περιποίηση η επούλωση γίνεται πιο γρήγορα και μειώνεται η αίσθηση του καψίματος ή η φαγούρα.

 • Δεν το μετάνιωσες;

  Τις περισσότερες φορές που επιλέγει να κάνει κάποιος ένα τατουάζ, το πιο πιθανό είναι ότι έχει μελετήσει αρκετά το σχέδιο. Οπότε η απάντηση είναι «όχι». Τα τατουάζ αποτελούν κομμάτι του εαυτού μας και συνέχεια του δέρματός μας. Υπάρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις που συνήθως αφορούν τατουάζ που γίνονται σε πολύ μικρές ηλικίες (συνήθως υπάρχουν κανονισμοί που δεν επιτρέπουν το τατουάζ κάτω των 18 ετών) ή ένεκα κάποιου μεγάλου έρωτα που δυστυχώς τελείωσε άδοξα.

 • Πόσο πλήρωσες;

  Αυτή η ερώτηση κρύβει συνήθως την απορία «μα καλά έδωσες τα χρήματά σου για tattoo;». Τα τατουάζ αποτελούν μία επένδυση για όλη σου τη ζωή και σίγουρα χρειάζεται να δώσεις ένα συγκεκριμένο ποσό αναλόγως με το σχέδιο και τη δουλειά που απαιτείται. Οι τιμές διαφέρουν, οπότε δεν μπορείς να δώσεις πάντα ολοκληρωμένη εικόνα και σίγουρα δεν αντέχεις τόσο έλεγχο για τα οικονομικά σου.

 • Πώς θα νιώθεις γι’ αυτά όταν θα γεράσεις;

  Έχει σκεφτεί κανείς πώς θα νιώθει γενικά όταν γεράσει; Πώς θα είναι η υγεία, το δέρμα, τα μαλλιά του; Αν θα χρειαστεί να κάνει κάποια επέμβαση που μπορεί και να αλλοιώσει ένα τατουάζ; Η απάντηση είναι «όχι» γιατί δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο μέλλον και ζεις στο τώρα. Και τελικά, ίσως να είσαι ένας ηλικιωμένος που θα χαίρεται με τα τατουάζ του και θα αναπολεί τις έντονες στιγμές που έζησε.

 • Τι σημαίνει;

  Έχεις όρεξη για μία μεγάλη συζήτηση που μπορεί να περιλαμβάνει προσωπικές λεπτομέρειες; Αν όχι, τότε αυτή η ερώτηση είναι περιττή. Πολλές φορές, τα τατουάζ είναι εντελώς προσωπική υπόθεση και γίνονται κάτω από ένα συγκεκριμένο σκεπτικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ